Moremi Game Reserve

Het Moremi Game Reserve is een van de belangrijkste en meest bezochte wildparken van Botswana, het is een uitgestrekt gebied ten Noord-Oosten van Maun (de safari hoofdstad van Botswana). Delen van de Okavango Delta (Chiefs Island) vallen binnen het Moremi Game Reserve. Voor self drive safari's en ook de georganiseerder kampeersafari reizen zijn er een aantal kampeerplaatsen beschikbaar binnen het Moremi Game Reserve. Deze kampeerplaatsen bevinden zich in vier verschillende delen van het Moremi wildpark.
  • South Gate, in het Zuiden van Moremi bij de zuidelijke ingang (gate). Hoewel dit t.o.v. de andere kampeerplaatsen niet de beste locatie in het park is kun je vanuit South Gate prima game drives maken naar het westelijke deel van het Moremi Game Reseve.
  • North Gate, in het Noorden van het wildreservaat. Tevens de grens met het Chobe National Park. Bij North Gate (Khwai) vind je een van de beste campsites van Moremi. Hier kun je uitgebreide game drives maken langs de Khwai rivier. Zoals wel naar het Oosten als Westen. Op de Khwai campsite komen 's nachts vaak hyena's in het camp. Tevens zijn er veel baboons die overdag een probleem kunnen zijn doordat ze voedsel stelen, in auto's klimmen of tenten open maken.
  • Xakanaxa, deze campsite in het Noord-Westen van Moremi is een van de meest populaire. Vanuit Xakanaxa kun je mooie game drives maken in het nattere deel van het Moremi wildreservaat, het deel dat over gaat in de Okavango Delta. Bijvoorbeeld 'Dead Tree Island' kan bezocht worden. Voor self drive reizen naar Moremi en het Xakanaxa gebied is van belang te weten dat er diverse water passages mogelijk zijn welke niet zonder gevaar zijn. Controleer altijd of het mogelijk is door het water te rijden aangezien het vrij eenvoudig is schade te maken.
  • Third Bridge in het Westen van Moremi en niet ver van Xakanaxa is ook een mooie locatie in het park. Je kunt hier gelijk aan Xakanaxa uitgebreide game drives maken in het nattere deel van de Okavango Delta.
Voor alle kampeerplaatsen in het Moremi Game Reserve is het van belang dat deze van te voren gereserveerd moeten worden. In het verleden was dit alleen mogelijk via de DWNP (Department of Wildlife & National Parks) maar tegenwoordig zijn de meeste campsites in de wildparken van Botswana uitgegeven aan private bedrijven die deze beheren. Het heeft een directe prijsstijging tot gevolg gehad maar de verwachting is dat de kampeerplaatsen nu ook beter onderhouden zullen gaan worden. Plan je een self drive kampeerreis naar Botswana dan is van te voren reserveren een must. Je kunt eventueel Come Along Safari inschakelen voor het boeken van campsites. Met of zonder complete 4x4 self drive reis. Naast de publieke kampeerplaatsen in het Moremi Game Reserve zijn er ook diverse zogenaamde Hatab sites beschikbaar voor mobile safari operators. Kampeerreizen (eenvoudig en ook luxe) van o.a. Tongasabi maken gebruik van deze sites middenin de natuur van Moremi. Leeuwen Dead Tree Island Moremi foto: Tongasabi Safaris