Selfdrive Botswana 4×4 autohuur

De meest populaire manier van zelfstandig door Botswana reizen is per 4x4 en via een self drive Botswana safari reis waarbij je de verschillende wildparken van Botswana gaat bezoeken. Belangrijke zaken en tips om rekening mee te houden bij een Self Drive Botswana reis:
  • campsites (kampeerplaatsen) in de National Parks van Botswana moeten van te voren gereserveerd en betaald worden
  • campsites zijn in het hoogseizoen schaars, de maanden juli, augustus en september zijn vaak snel niet meer beschikbaar, een mogelijkheid is gebruik te maken van pre-booked campsites, diverse self drive Botswana specialisten zoals Come Along Safari bieden complete pakketten aan incl. pre-booked campsites en (voordelige) autohuur.
  • voor selfdrive Botswana en een bezoek aan de National Parks is een 4x4 noodzakelijk, met een gewone auto of tweewiel aangedreven camper kun je niet de wildparken van Botswana bezoeken tijdens een self drive reis.
  • afhankelijk van de tijd van het jaar kunnen delen van wildparken en b.v. de Makgadikgadi Zoutpannen onbereikbaar zijn, dat is dus met name in het regenseizoen, periode januari t/m maart-april. Wanneer je in deze maanden op reis gaat houdt er dan rekening mee dat je ook met de 4x4 goed vast kunt komen te zitten tijdens je self drive 4x4 vakantie in Botswana. Een 4x4 met difflock en eventueel een winch (lier) is een optie. Echter het is wel verstandig van te voren voldoende ervaring op te doen met deze additionele functies op een 4x4 aangezien het vrij eenvoudig is schade te maken.
  • de meest populaire self drive route is door de wildparken Moremi en Chobe, route Maun - Kasane of Kasane Maun.
  • starten met de self drive door Botswana in Johannesburg is aan te raden, 4x4's vanuit Johannesburg zijn goedkoper en op weg naar Botswana kun je alvast interessante delen van Zuid-Afrika bezoeken, Marakele N.P. of Mapungubwe. Vervolgens via het Tuli Block naar b.v. de Khama Rhino Sanctuary reizen met de 4x4.
  • wildparken zoals het Central Kalahari Game Reserve zijn zeer de moeite waard, zeker in de 'groene' tijd, na augustus wordt de Kalahari erg droog en zie je er ook minder dieren.
  • de Makgadikgadi Zoutpannen en het Kubu Island zijn een 'must do' tijdens een selfdrive reis door Botswana, de zoutpannen oversteken en de vergezichten zijn een droom voor elke avonturier!

Selfdrive Botswana

Aanbieders van huurauto's vind je in Johannesburg, Windhoek en Maun. Het aanbod vanuit Maun aan huurauto's voor je self drive is zeer beperkt en relatief duur. De meest voordelige huurauto's zijn de Toyota Hilux Double Cab en de Nissan Double Cab 4x4. Afhankelijk van je voorkeur uitgerust met 1 of 2 daktenten (2 of 4 personen). Kijk ook op self-drive-safari-botswana-zuid-afrika voor selfdrive Botswana reizen en het meest uitgebreide aanbod. Selfdrive 4x4 naar Kubu Island (video):

Botswana verkennen met een 4x4 is mogelijk voor iedereen die van avontuurlijke reizen houdt en graag zelf wil rijden. Autohuur prijzen voor self drive vakantie verschillen per aanbieder, type auto en periode van het jaar. Reken op bedragen van tussen de 85 en 175 Euro per dag voor een compleet uitgeruste 4x4. Vaak is huren in Johannesburg (of Windhoek) voordeliger dan huren in Botswana zelf. Bijkomend voordeel van starten in Johannesburg is dat je geen gebruik hoeft te maken van de relatief dure vluchten van Air Botswana naar Maun. tarief one-way is ruime 225 Euro per persoon.

Bekenden aanbieders van auto's in Zuid-Afrika en Namibie zijn Bushlore, Kea, Bobo en Asco. Direct in Afrika boeken is mogelijk maar houdt er rekening mee dat je autohuur dan niet onder b.v. een SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) regeling valt. Dus mocht er wat mis gaan nadat je de betaling hebt overgemaakt naar Zuidelijk Afrika is het een stuk moeilijker je geld terug te krijgen aangezien de reissom niet gedekt wordt door de SGR. Advies is een betrouwbare organisatie in Nederland te gebruiken die aangesloten is bij de SGR.

 

Selfdrive foto's uit Botswana:

Selfdrive Botswana Land Rover Defender 4x4

4x4 Botswana selfdrive Toyota Hilux

Meer Botswana Selfdrive  video's: